Åbningstider

Åbningstider pr. 1.1.2020 

Mandag - Fredag 

08:00 - 15:30 Ferieplanen  2024 🌈


2. + 3. Januar
Uge 7 
25. + 26. + 27. marts
10. maj
6 & 7. juni

24. juni
Uge 30 31 32
Uge 42
23. + 27. + 30. + 31.
5 ugers ferie
5 feriefridage
8 afspadseringsdage

Udover ovenstående har vi lukket alle helligdage inkl. grundlovsdag.

Feriefridage og afspadseringsdagene kan ændres med minimum en måndes varsel.


Børnehuset har ikke samme  åbningstider som de fleste kommunale pasningstilbud. Det er helt bevidst. Vi mener, at de små børn så vidt muligt og mest alt, har brug for, at være sammen med deres nære familie.

Vi anbefaler, således at vuggestuebørn ikke passes mere end 30 timer ugentligt. At være i institution er rigtig  hårdt arbejde. Det er som at være til børnefødselsdag hver dag. Hvis børn skal trives og udvikles optimalt, så er det vigtigt, at de har tid med deres familie, tid til at slappe af og ro til at vokse og gro. 


 

 

 

 

Indkøring

At starte i Kong gulerod

Det er en ny og spændende tid I står overfor. Jeres barn skal starte i Kong Gulerod og en helt ny verden venter - En ny tryg base skal erfares. Masser af oplevelser, udfordringer og nye sociale relationer for jeres barn. Vi ved godt at det kan være rigtig svært at aflevere sit barn i andres hænder. For jer er det måske første gang, at I skal opleve adskillelsen fra hinanden. Det kræver ofte både øvelse og tilvænning, at aflevere sit barn om morgenen med tillid til, at barnet nok skal klare adskillelsen og få en god dag sammen med nye voksne og børn.

Børn er som alle individer forskellige og skal mødes forskelligt for at blive behandlet ens. Der er derfor heller ingen facitliste eller formular der beskriver hvordan dit barn bedst indkøres. Men vi har selvfølgelig viden og en masse erfaringer der kan lette processen. Dialogen, herunder samarbejdet imellem jer og os, er også i denne sammenhæng, af stor betydning. Indkøringen forløber for det meste over et par uger. Den første uge kræver at en af forældrene har fri i dagtimerne. Den anden uge kræver, at barnet ikke har alt for lange dage. I den efterfølgende periode vil forholdsvis korte dage også være at fortrække.

Barnet har endnu ingen realitetssans, barnet føler og oplever det umiddelbare...I er væk og skal først til at erfare at i altid kommer tilbage igen.

Det vil helt naturligt og ofte være svært for små børn at skulle sige farvel til mor eller far. Denne ”sorg” skal vi, som de voksne rumme. Barnet skal ikke føle sig ansvarlig for mors eller fars humør. Så derfor skal I signalerer at I synes her er rart at være, og at I har tillid til, at barnet nok skal klare det.

Det er ok, at barnet bliver ked af det, og viser sine følelser, og I skal som forældre ikke bagatellisere ”sorgen” eller prøve at aflede barnet. Får barnet lov til at mærke sine følelser og møde forståelse og rummelighed, vil det bedre kunne bearbejde ”sorgen” og derefter få en bedre dag. Det er også en rigtig skidt ide, hvis i forsøger at afhjælpe afskeden, ved at lave et "forsvindingsnummer" det vil kun gøre jeres barn utrygt. Jeres barn skal se at i går.

Når i siger farvel er det vigtigt at det bliver kort, enkelt og tydeligt. Jeres barn bliver forvirret hvis i kommer og går flere gange. Jeres barn skal mærke, at det er jeres beslutning at aflevere det i dagplejen og i skal signalerer at i har det godt med det.

I skal også stole på, at vi tager god hånd om jeres barn og er ærlige når vi fortæller hvordan jeres barn har haft det. I må naturligvis ringe til os lidt tid efter i er gået, for at hører hvordan jeres barn har det. I Kong Gulerod afleverer du altid dit barn til de samme to voksne, i et roligt og trygt miljø. Vi lægger vægt på, at stemningen er varm og imødekommende. Udover de udfordringer dagen vil bringe, byder dagen altid på en tryg favn og mange knus og kram imens i er væk.

I skal medbringe:

  • Skiftetøj
  • Hjemmesko
  • Sutter/sutteklud/bamse
  • Solhat om sommeren
  • Overtøj og sko - tilpasset vejrforholdene

 

OBS! Snore i tøjet, samt smykker må ikke medbringes gr. barnets sikkerhed. 

Venteliste

Opskrivning - Venteliste - Ledige pladser

Hvordan får man sit barn skrevet op?

Opskrivning på ventelisten sker via vores email Boernehusetkonggulerod@gmail.com og mailen skal indeholde følgende oplysninger: 

- Barnets fulde navn

- Fødselsdato 

- Behovsdato

 

Hvordan ved jeg hvilke chancer mit barn har for at få en af de ledige pladser?

Vi kan desværre ikke sige noget om, hvor jeres barn står på ventelisten, da det afhænger af, hvor mange børn der har behovsdato, der hvor vi har en ledig plads. I forbindelse med ledige pladser indkalder vi 3 - 4 forældrepar til en uformel samtale, med henblik på et frugtbart samarbejde omkring jeres barn.

 

Hvordan ved I at vi har modtaget jeres mail?

I modtager en bekræftigelse når vi har skrevet jeres barn på ventelisten, det sker senest 1 uge efter modtagelsen og pladsen tildeles fra den dato mailen er modtaget.Har i mod forventning ikke hørt fra os, så gensend mailen, den kan være misset. 

 

Hvor mange børn er indskrevet i Kong Gulerod?

Der er plads til 7-9 børn i alderen 1 - 3 år. Vi efterstræber en nogenlunde ligelig fordeling af køn, men det er ingen regel.

Sygdom

Barnet skal være smittefri og kunne deltage i børnehusets normale aktiviteter, uden særlige hensyn. Som institution anbefaler vi, at man er hjemme mindst 24 timer, fra sidste diarré eller opkast. Har barnet haft feber, er en efterfølgende feberfri dag, som regel godt givet ud. 

Når barnet er syg

Sygemelding skal ske inden kl. 08.00.

Raskmelding skal ske dagen før - senest kl. 16.00.

Er barnet ikke raskmeldt forventer vi ikke, at barnet kommer den efterfølgende dag.

Vi modtager naturligvis ikke syge børn i Kong Gulerod. Både for barnet, vores og de øvrige børns skyld. 

...Mere info kan findes på 

Når vi er syge

Vores sygemelding vil ske hurtigst muligt, og senest kl. 06.30, samme dag.

i skal selv passe jeres barn, hvis vi bliver syge. Af og til har vi mulighed for at indkalde en vikar. Udgiften afholder forældregruppen. 

 

Del siden