Hverdagsrytme


Morgensamling

09.00 - 09.30

Vi sidder alle omkring bordet og taler om hvem der er kommet og hvem der ikke er kommet. Dialogen fordre følelsen af samhørighed - en særlig fornemmelse af, at være en del af fællesskabet. Vi synger og indleder altid med "godmorgensangen" hvor børnenes navne nævnes. Gentagelsen skaber forudsigelighed og tryghed. Vi synger herefter sange med fagter og rekvisitter mhp at skabe sammenhæng mellem ord og betydning. Vi spiser frugt og brød. Børnene er aktivt deltagende og tager således frugt og mælk til sig selv, så snart de kan. De giver fadet med frugt videre til sidemanden og får herved en fornemmelse for samspilsreglerne i gruppen. Afstemt af børnenes kompetencer deltager de desuden i tilberedning, borddækning og afrydning. 

I må vær søde at respektere vores samling og sørge for at have sagt farvel til jeres barn inden klokken er 9. Kommer i efter 9. må i vente med at komme ind til samlingen er overstået. Husk små stemmer i garderoben imens i venter. 

På tur eller hjemme

09.30 - 11.00

Vi tager på tur i alt slags vejr på nærområdets mange legepladser og grønne områder. I garderoben tager vi overtøj på og sætter ord på hvad vi gør. Vi støtter og hjælper børnene med  det de endnu ikke mestre og børnene hjælper hinanden.

Indenfor leger vi, spiller bolde, klæder os ud, spiller musik, danser, laver sanglege, læser bøger, tegner, klipper, klistre, laver perler, maler, lægger puslespil. Vi laver mototik, rytmik og børneyoga fast en gang om ugen. 

Vi spiser

11.00 - 11.45

Vi spiser sund, varieret og delvist økologisk mad. Vi sætter pris på, at maden smager af noget og ser indbydende ud. Maden består primært af rugbrød m. forskelligt pålæg og grønt. I sommerhavlåret tager madpakker med på tur. Når vi spiser hjemme, hjælper vi hinanden med at dække bord. Børnene smørre deres egen mad, så snart de har mod på det og har naturligvis medestemmelse når menuen skal sættes. Stemningen omkring bordet er altid rolig og hyggelig.

 

Børnene sover

12.00 -15.00

Børnene bliver puttet på madrasser og i egne barnevogne i forhaven. Børnene hygger sig ved, at ligge side om side, holde i hånden inden de falder i søvn. Vi vækker som udgangspunkt ikke børnene. 

14.30 - 15.00 Eftermiddagsmad

Børnene vågner løbende ml 13 og 15. De skiftes, hvis bleen trænger, støttes og hjælpes på med tøjet. Så længe nogle børn sover, laver vi stille aktiviteter såsom højtlæsning, puslespil osv. Kl ca 14:30 spiser vi eftermiddagsfrugt og brød. Om fredagen bager vi boller. 

FRi Leg

14.30 - 15.30

Eftermiddagen rummer fri leg, da vi der er mange afbrydelser med børn der vågner og hentes. 

 

Del siden